В області на енергозбереження у 2022 році області передбачили 4,45 млн гривень

На Рівненщині продовжать відшкодовувати відсотки за кредитами на термомодернізацію ОСББ. На 2022 рік на заходи енергозбереження в обласному бюджеті передбачили 4 млн 450 тисяч грн.

Як повідомили в департаменті ЖКГ, енергетики та енергоефективності Рівненської ОДА, 650 тис. грн спрямують на відшкодування учасникам Урядової програми «теплих кредитів», 3,8 млн грн – за державною програмою «ЕНЕРГОДІМ».

«Рівненщина вже декілька років – у лідерах серед регіонів України за напрямом енергоефективності. Залучення кредитів на ці потреби, реалізація енергоефективних заходів сприяє зменшенню витрат на енергоресурси. У 2021 році відшкодування на енергоефективні заходи було спрямовано 1,8 мільйонів гривень. За ці кошти здійснено більше тисячі відшкодувань для ОСББ», - розповіла заступниця голови ОДА Людмила Шатковська.

Вона додала, що енергоефективність – один з ключових пріоритетів Президента та Уряду. Адже це частинка незалежності України. Для цього створений Фонд енергоефективності, завдяки якому ОСББ можуть отримати грант на термомодернізацію будинків. Наразі до Фонду енергоефективності подано 35 заявок від ОСББ Рівненської області.

Також Урядом затверджено грантові Угоди з міжнародними організаціями, які мають пришвидшити реалізацію спільного з Європейським інвестиційним банком проєкту «Енергоефективність громадських будівель». Співпраця дозволить термомодернізувати близько 1000 шкіл, дитсадків та закладів культури по всій Україні..

Довідки щодо відшкодування заходів з енергозбереження можна отримати у представників банків-учасників програм ПАТ АБ «Укргазбанк», АТ «Кредобанк», АТ КБ «ПриватБанк» та АТ «Ощадбанк».

Рівненська ОДА