Уряд з 6 квітня запровадив нові карантинні обмеження

З понеділка 6 квітня вводяться нові заборони на час каратину. Серед яких - заборона відвідування грмоадських місць без масок, вихід на вулицю без документів та прогулянка двох та більше осіб. Про це повідомив у своєму Telegram прем'єр-міністр Денис Шмигаль. 

"Заборонено з 6 квітня переміщення групою більш ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводження дітей)".

Із 6 квітня забороняється перебувати у громадських місцях без масок або респіраторів. 

Також забороняється відвідування дитячих та спортивних майданчиків, парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркові та прибережні зони (крім випадків вигулу собак однією особою або у разі службової необхідності). 

Забороняється  перебувати на вулиці без документів, перебувати в громадських місцях дітям до 14 років та самовільне залишення місця ізоляції (обсервації). 

За словами Шмигаля, при позитивній динаміці захворюваності поступове послаблення карантинних заходів може розпочатися в кінці квітня. 

Цей процес буде запроваджуватися у кілька етапів. Перше - на роботу підуть люди працездатного віку. Паралельно буде частково відновлюватися рух громадського транспорту, - зазначив він. 

Водночас збережуться обмеження на прогулянки, масові зібрання та інші розваги. Всі без виключення будуть зобов'язані носити маски та дотримуватись карантину. Для старших людей, студентів та школярів карантин буде продовжений.