«Укренерго» підтвердило влучання ракет у критичну інфраструктуру

Внаслідок масованої ракетної атаки росії 5 грудня є нові влучання та пошкодження на об'єктах критичної інфраструктури. Тому енергетики застосували аварійні відключення.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у Facebook.

«Повітряна тривога триває, Україна переживає восьму масовану ракетну атаку країни-терориста. На жаль, вже є влучання по об'єктах енергетичної інфраструктури й пов'язані з цим аварійні відключення світла», – сказано у повідомленні.

У пресслужбі додали, що диспетчери Укренерго працюють над утриманням балансу в енергосистемі.

Нагадаємо, в Україні близько двох годин тому було оголошено масштабну повітряну тривогу. У деяких областях пролунали вибухи, повідомлялося про збиття ракет ППО.

Через наслідки обстрілу вся Сумська область наразі знеструмлена.Проблеми з електрикою виникли в Одесі: знеструмлено всі насосні станції та резервні лінії, у місті немає води. У Миколаєві оперативно відключено всі десять черг графіка стабілізаційних відключень. Житомир та деякі населені пункти області частково знеструмлені. Також частково без світла Кривий Ріг.

В ОПУ повідомили, що в результаті ракетного удару росії по Одеській області пошкоджено два об'єкти інфраструктури. Одна людина постраждала.