Українка Леся Цуренко вийшла до основної сітки тенісного турніру в Москві

Цуренко втретє поспіль долає етап кваліфікації та приєднається в основі до ще трьох українців.

Слідом за Іллею Марченком кваліфікацію на Kremlin Cup подолала й інша українська тенісистка Леся Цуренко, яка наразі посідає 149-й номер у світовому рейтингу та була посіяна дев'ятою на відбірковому етапі ? повідомили Рівне.Суспільне.

У фіналі кваліфікації на турнірі WTA500 у столиці Росії Москві українка легко обіграла німкеню Анну-Лену Фрідзам, п'яту сіяну та 133-тю ракету світу – 6:1, 6:1. Це вже четверта перемога Цуренко над цією тенісисткою. Щоправда, остання була ще в 2016 році в Нью-Гейвені.

Цуренко розгромила суперницю в першому сеті, зробивши три брейки, та повторила майже той самий сценарій у другій партії. Ведучи 5:1 у другій партії, українка з першого матчпойнта завершила гру на свою користь. За весь матч українка віддала лише два гейми.

На шляху до фіналу кваліфікації Леся також обіграла словачку Ребекку Срамкову.

Для Цуренко це перший турнір після змагань у Нур-Султані наприкінці вересня, де тенісистка дійшла до 1/8 фіналу. Також це третя поспіль подолана кваліфікація для українки.

За кар'єру Цуренко змагалася на Кубку Кремля сім разів: з 2012 до 2018 років. Її найкращий результат – вихід до півфіналу в 2015-му.