У вихідні можна буде познайомитися із духами Дубенського замку

Цей замок у минулому був настільки відомим і неприступним, що письменник Микола Гоголь саме тут розгорнув основні події своєї повісті «Тарас Бульба».

Таємні й величні підземелля колись ховали за своїми мурами величезні скарби. Родинні надбання князів Острозьких – найбільших меценатів і захисників землі Волинської передавалися у спадок із покоління у покоління. Вони приваблювали татар, поляків, шведів, та ніхто так і не зміг завоювати фортецю на березі Ікви. За довгі століття вона ні разу не була взята штурмом.

А 30 грудня, у ніч, що передує новорічній, музей сам здасться туристам, котрі прибудуть сюди на нічну екскурсію «Духи та легенди Дубенського замку».

Неприступні мури, величні зали, таємничі підземелля на час відвідин стануть декораціями для містичного дійства, котре чекає на відвідувачів.

Смолоскипи, коні, карети, середньовічні костюми і, звичайно ж – духи і привиди – справжні господарі фортеці.  Прадавні і сучасні дива й легенди також обіцяють відкрити гостям замку люди, котрі знають кожен його закуток. Містична атмосфера та підвищена норма адреналіну під час прогулянки замком у сутінках будуть незабутнім бонусом подорожі.

Нічна екскурсія відбудеться 30 грудня, розпочнеться вона о 19 год 30 хв.