У Вараському районі затримали двох чоловіків за незаконне перевезення наркотичних засобів

У раніше судимих 36-ти та 39-річних чоловіків поліцейські виявили наркотичну речовину, яку вони перевозили у райцентр зі столиці. За цим фактом відкрили кримінальне провадження.

За отриманою оперативною інформацією екіпаж сектору реагування патрульної поліції ВП № 1 (смт Володимирець) Вараського РВП в селищі Рафалівка зупинив автобус міжобласного сполучення. Під час поверхневої перевірки у двох пасажирів правоохоронці виявили та вилучили 140 таблеток наркотичної речовини: у барсетці молодшого — 106, а у наплічнику старшого — 34. 

На місце події викликали слідчо-оперативну групу, яка задокументувала кримінальний проступок і вилучила наркотичні лікарські засоби, які скеровуватимуться на експертизу. 

Чоловіки пояснили, що являються споживачами наркотиків, перебувають на обліку та наразі проходять курс замісної підтримувальної терапії. Відтак, шляхом обману зловмисники у різних клініках столиці брали рецепти та в подальшому — отримали значно більшу дозу таблеток.

За фактом незаконного перевезення наркотичних засобів дізнавачі відділення поліції №1 ( смт Володимирець) Вараського районного відділу поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України.

Крім того, вирішується питання про відкриття кримінального провадження за фактом заволодіння наркотичними засобами шляхом шахрайства.  

Відомо, що обидва жителі Вараша раніше судимі за злочини пов’язані із незаконним обігом наркотиків.

Максимальне покарання, передбачене санкцією інкримінованої статті —позбавлення волі на строк до трьох років.


Відділ комунікації поліції Рівненської області