У Вараському районі судитимуть місцевого жителя за п’яну смертельну ДТП

Слідчі слідчого управління скерували до суду матеріали кримінального провадження за фактом автопригоди, у якій загинув скутерист та травмувалася його пасажирка.

Нагадаємо, 20 квітня близько 11:30 у селі Іванчі водій мікроавтобуса, 46-річний місцевий житель, виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив лобове зіткнення зі скутером під керуванням 51-річного односельчанина.

Внаслідок ДТП скутерист від отриманих травм загинув на місці події, а пасажирка, 46-річну дружину керманича госпіталізували у реанімаційне відділення. Відповідно до судово-медичної експертизи тілесні ушкодження, отримані жителькою села Іванчі, відносяться до ушкоджень середньої тяжкості.

Водій автомобіля «Renault Trafic» на момент ДТП перебував у стані алкогольного сп’яніння: алкотестер показав 2,23 проміле.  

Крім того, як встановила експертиза, чоловік керував технічно несправним транспортним засобом:  несправність гальмівної системи. 

46-річного жителя села Іванчі одразу затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 286-1 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого).

Суд обрав запобіжний захід у виді тримання під вартою, де він перебуває і досі. 

Пом’якшуючою обставиною у кримінальному провадженні стало лише щире каяття та сприяння слідству. Потерпілій родині, якій зловмисник приходиться кумом, також фінансово допомагав.

За скоєне обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк від п’яти до десяти років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області