У Вараському районі рятувальники спільно із працівниками поліції вчили малечу правилам безпеки

3 липня Володимирецькі рятувальники спільно із працівниками поліції в рамках акції «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» провели урок безпеки для козачат. Цього дня дитячою громадською організацію ДКТВ «Пагін» було організовано збір та проведення військово-спортивної гри «Сагайдак-2021». На запрошення головного отамана ДКТВ «Пагін» Михайла Пікторова на даний захід завітали і рятувальники. «Сагайдак-2021» проходив в лісовому масиві біля смт. Володимирець в урочищі «Дубина». Його метою є виховання і розвиток патріотичних почуттів у юнацтва, ведення здорового способу життя, популяризація активних форм проведення дозвілля підлітків, тощо. У зв’язку з цим рятувальники охоче погодились відвідати даний захід та навчити дітей правилам безпеки в різних екстремальних ситуаціях, а також як їх можна уникнути.

Використавши можливість співробітники Служби порятунку, враховуючи, що даний захід проводився в лісовій місцевості, нагадали учасникам збору та всім присутнім про дотримання правил пожежної безпеки при перебуванні в лісовій місцевості. Роз’яснили рятувальники для дітей і порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, які до речі після двох світових війн до цього часу знаходять і у Вараському районі. Розповіли також про будні рятувальників, на які саме події доводиться їм виїздити та в яких умовах працювати, адже дана професія одна з найнебезпечніших у світі, і кожен хто її обрав повинен бути психологічно готовий до будь-яких екстремальних ситуацій, а також оперативно приймати правильні рішення. Окремо продемонстрували для дітей спеціальний одяг пожежного-рятувальника, в якому доводиться гасити пожежі. Бажаючі мали змогу його приміряти, а також сфотографуватися на згадку.

Найбільше присутніх хлопців та дівчат зацікавило, як на практиці гасити пожежу від пожежної автоцистерни з допомогою водяного ствола. Спеціально для цього було прокладено рукавну лінію та подано воду. Під наглядом рятувальників всі бажаючі мали змогу поуправлятися з водяним стволом та влаштувати штучну зливу над веселим натовпом підлітків.

На завершення всі зробили загальне фото на згадку, а головний отаман Михайло Пікторов від імені дитячої громадської організації ДКТВ «Пагін» подякував рятувальникам за співпрацю у справі виховання майбутніх захисників Вітчизни.


ГУ ДСНС України у Рівненській області