У Вараському районі поліцейські виявили посів конопель і вилучили наркотики: розпочато досудове розслідування

Під час перевірки внутрішньо переміщених осіб і відпрацювання прикордонних населених пунктів поліцейські відділення №2 (смт Зарічне) спільно із оперативниками управління боротьби із наркозлочинністю в Рівненській області задокументували факти незаконного вирощування нарковмісних рослин і зберігання наркотичних засобів.

Учора, першого серпня, на території домогосподарства 57-річної жительки села Серники поліцейські виявили на земельній ділянці та у теплиці посів, а також висушені та подрібнені рослини конопель. Крім того, під час огляду місця події під стріхою в одній із господарських будівель слідчо-оперативна група вилучила ще й пакет із порошкоподібною наркотичною речовиною, схожою на метамфетамін.

Свою причетність до зафіксованих кримінальних правопорушень господиня заперечила. З’ясувалося, що разом із нею проживає 36-річний син, якого на той момент удома не було. Поліцейські проводять першочергові слідчі дії щодо встановлення його місця перебування.

За частиною 1 статей 309, 310 відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вилучені зразки конопель і порошкоподібну речовину відправлено для проведення експертизи. За її результатами прийматиметься відповідне процесуальне рішення.