У Вараській громаді затвердили нові тарифи на теплопостачання та постачання гарячої води

Із 1 жовтня 2021 року для споживачів у Вараші діятимуть нові тарифи на послуги постачання теплової енергії та гарячої води. Відповідне рішення сьогодні ухвалили члени виконавчого комітету Вараської міської ради.

Зокрема, вартість Гкал теплової енергії збільшено на 14 грн 94 коп. і складатиме 223 грн 74 коп. Вартість кубічного метру гарячої води для споживачів у багатоквартирних будинках міста збільшилася на 72 коп. і складатиме 42 грн 83 коп. Вартість кубічного метру гарячої води для споживачів у приватних садибах збільшено на 82 коп. і складатиме 43 грн 98 коп.

Основним чинником зміни тарифів є збільшення ціни на теплову енергію, яку комунальне підприємство "Вараштепловодоканал" купує у ВП "Рівненська АЕС".

"Здорожчання вартості тепла та гарячої води стосується усіх міст-супутників, адже зростає собівартість виробництва теплової енергії на атомних станціях. Порівняно з Нетішиним ми маємо значно нижчий тариф. Якщо говорити про обласний центр, то цю цифру страшно називати – наразі оприлюднено намір теплопостачальної організації у понад 3000 грн за 1 Гкал", – прокоментував рішення виконавчого комітету директор комунального підприємства "Вараштепловодоканал" Юрій Трачук.

Також під час під час засідання 20 вересня виконавчого комітету ухвалено рішення про початок опалювального сезону у Вараші.