У Рокитнівському районі у бурштинокопачів правоохоронці вилучили мотопомпи та автомобіль

До профілактичних рейдів у протидії незаконному видобутку бурштину щодня залучаються працівники поліції, оперштаб та військовослужбовці Нацгвардії у кількості орієнтовно 60 осіб.

Так, 12 грудня близько 18.00 дільничні офіцери поліції під час відпрацювання Рокитнівського району у селі Вежиця зупинили автомобіль «Mercedes-Benz» під керуванням 31-річного жителя міста Дубровиця, який за оперативною інформацією займався скупкою «сонячного» каміння. 

Керманич зізнався, що в мікроавтобусі має бурштин, одна дозволу на огляд транспортного засобу не надав. Відтак, правоохоронці вилучили автомобіль та помістили його на територію Рокитнівського відділення поліції. У рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України (незаконне перевезення бурштину) вирішується питання про проведення санкціонованого обшуку авто.Також того ж дня близько 16 години поліцейські Зарічненського відділення поліції спільно з працівниками оперативного штабу поблизу хутора Тираж виявили мотопомпу кустарного виробництва та знаряддя для видобутку бурштину. 


Відділ комунікації поліції Рівненської області