У Рівному зловмисник погрожував підірвати себе та поліцейських

У Рівному поліцейські запобігли вибуху гранати, яку хотів підірвати зловмисник із Запоріжжя. Житель Запоріжжя, на якого поліцейські вчора, 26 листопада, склали адмінпротокол за незаконну реалізацію нафтопродуктів, виявився у розшуку за вчинення злочину на Харківщині. Під час його затримання чоловік погрожував підірвати себе та поліцейських.

На вулиці Млинівська обласного центру працівники відділу превенції Рівненського відділу поліції виявили незаконну АЗС. Під час складання адміністративних матеріалів за статтею 164 КУпАП поліцейські встановили, що 60-річний уродженець Запоріжжя, який певний час проживає у Рівному, ухиляється від органів слідства за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Через вчинений злочин його і розшукують правоохоронці Харківщини.

Чоловіка доставили до Рівненського відділу поліції, він поводився спокійно та будь-якого супротиву не чинив. Однак, коли постало питання про проведення поверхневого огляду та поміщення його до ізолятора тимчасового тримання, уродженець Запоріжжя кинувся до дверей та вибіг із приміщення.

Потрапивши у тупик на вулиці Пушкіна, він дістав гранату та вийняв чеку. Погрожуючи, що підірве себе та поліцейських, забороняв будь-кому наближатися.

У результаті перемовин керівництва Рівненського відділу поліції та групи комунікації із чоловіком поліцейським вдалося нейтралізувати подальші дії зловмисника, а гранату перевести у безпечний стан. В цей час патрульні поліцейські забезпечували безпеку громадян, не допускаючи сторонніх осіб на місце інциденту.

60-річного чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 1 статті 263 (незаконне поводження з боєприпасами) та статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Боєприпас Ф-1 вилучено та скеровано для проведення експертизи. Крім того, поліцейські в рамках досудового розслідування встановлюватимуть походження гранати.

Максимальне покарання, яке може загрожувати уродженцю Запоріжжя — сім років позбавлення волі.

Відділ комунікації поліції Рівненської області