У Рівному затримали грабіжника-рецидивіста

Свій черговий майновий злочин 25-річний рівнянин вчинив  дев’ятого грудня, близько 21:30, на вулиці Соборна неподалік продуктового ринку. Нині він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

https://mail.ukr.net/attach/show/15759855200657741584/2/2.jpg

Поліцейські встановили, що 24-річна рівнянка поверталася додому, коли почула позаду кроки. Озирнувшись, помітила чоловіка. Цієї ж миті він штовхнув жінку, висмикнув її сумку та кинувся втікати. Крики потерпілої про допомогу почув  охоронець ринку, 49-річний житель Рівного. Він зумів наздогнати грабіжника та повідомив про подію до поліції.

Під час спілкування із патрульними, 25-річний чоловік знову намагався втекти, проте був затриманий старшим лейтенантом поліції. За зовнішніми ознаками зловмисник перебував напідпитку, однак від проходження освідування на стан сп’яніння відмовився.

Слідчо-оперативна група встановила, що 25-річний рівнянин вже притягався до кримінальної відповідальності за вчинення угону та крадіжок, за що відбував покарання у місцях позбавлення волі. Жіночу сумку, у якій знаходились особисті речі потерпілої, 426 гривень та мобільний телефон поліцейські вилучили та проводитимуть експертизу.

«Чоловіка затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання, — повідомив заступник начальника Рівненського відділу поліції – начальник слідчого відділу Павло Пастушок. — Йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 186 Кримінального кодексу України. Слідчі також підготували клопотання до суду про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Санкція статті передбачає від чотирьох до шести років позбавлення волі.

-- Відділ комунікації поліції Рівненської області