У Рівному затримали чергового афериста

Поліцейські затримали афериста, який обікрав та ошукав рівнянку на майже 300 тисяч гривень 

Чоловік діяв за схемою «Ваша донька потрапила у ДТП: терміново потрібні кошти на лікування». 

Близько 14 години 15 січня у квартирі  86-річної рівнянки пролунав дзвінок. У слухавці жінка почула нібито голос доньки, яка повідомила, що потрапила в ДТП і терміново потрібні гроші на лікування. За кілька хвилин на порозі квартири пенсіонерки з’явився невідомий: представився працівником прокуратури, сказав, що прийшов по гроші. Пенсіонерка віддала йому п’ять тисяч гривень. Утім, поки відволіклась, зловмисник пройшов у іншу кімнату, звідки вкрав ще й срібні сережки її доньки, 7500 доларів США та 80 тисяч гривень.  

 До дочки пенсіонерка зателефонувала лише тоді, коли відправила «посильного». З’ясувалось, що у неї все добре, тож жінка звернулась до поліції. 

 Працівники карного розшуку Рівненського районного управління поліції спільно із колегами з управління карного розшуку та інших служб оперативно розшукали афериста і затримали його. При собі чоловік мав грошові кошти та цінності, які поцупив у рівнянки. Своїми протиправними діями він наніс їй шкоду на загальну суму понад 280 тисяч гривень. 

 Слідчі Рівненського районного управління поліції розпочали досудове розслідування.  Зловмисника затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому вже повідомлено про підозру у вчиненні злочину, наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.