У Рівному застрелили собаку, момент зафіксувала камера

У Рівному 15 вересня чоловік застрелив собаку, сталось це у світлу пору доби. Момент злочину зафіксувала камера спостереження й відео почало ширитись у соцмережах. У Нацполіції за цим фактом відкрили кримінальне провадження.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

15 вересня 31-річна рівнянка повідомила поліцію, що невідома особа стріляла в її собаку. Момент злочину оприлюднили у Telegram Rivne_1283.

“На місце події виїхали патрульні, відібрали заяву та викликали ветеринара. Втім, собаку врятувати не вдалося. Поліцейські також встановили особу, яка, ймовірно, причетна до скоєного злочину”, — зазначила речниця Нацполіції області Марія Юстицька.

За фактом жорстокого поводження із твариною слідчі відкрили кримінальне провадження за попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 299 КК України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від одного до трьох років або позбавлення волі на строк від двох до трьох років.

Суспільному речниця поліції пояснила, що станом на ранок 17 вересня у цій справі ще тривають слідчі дії, тож більше інформації, зокрема, і пояснення фігуранта справи, повідомлять пізніше.

ДОПОВНЕНО

12:50

Про випадок, що трапився із собакою в Рівному, написав у своєму Telegram-каналі міський голова Олександр Третяк.

"До мене звернулась мама дитини і надала відео та фото моменту коли собаки нападають та кусають її дитину в одному із мікрорайонів міста. Реакція батька була миттєвою, хоча і не зовсім виправданою. Але маємо знати і зворотню сторону медалі, так би мовити. Що тепер скажете з цього приводу?", — зазначив у дописі Олександр Третяк.