У Рівному забули прибрати сміття після демонтажу гаражів

Речі та сміття з нелегально встановлених гаражів, які демонтували у Рівному в мікрорайоні Північний на початку жовтня, залишилися у дворах. Це непокоїть частину тамтешніх жителів, вони розповіли про це Суспільному. Також опісля демонтажу лишилися ями під гаражами, які були облаштовані для ремонту автівок.

Вісім гаражів з проспекту Безручка комунальники демонтували 5-го жовтня. Вони були встановлені без погодження, як тоді пояснив голова міської комісії з демонтажу незаконно встановлених тимчасових споруд та заступник міського голови Олександр Миронюк.

Всередині виявили кухонне приладдя, оргтехніку та меблі. Їх описали, аби власники могли забрати це разом із гаражами.

Решта речей власників гаражів упродовж двох тижнів лежать у дворі. Цією дорогою щодня проводить своїх доньок до навчальних закладів Роман Матласевич.

"Звичайно, це не має так бути: тут дітки ходять, і бігають, і граються. І паркова зона. Не знаю, хто це почав робити і хто це має закінчити робити. В будь-якому випадку, його потрібно поприбирати, привести в порядок", – каже житель мікрорайону Роман Матласевич.

Журналісти Суспільного намагалися з'ясувати, чия це ділянка. Найближче до місця із розкиданими речами стоїть будинок на Безручка, 2а. Його територією опікується столична компанія "Місто для людей". За номером рівненської філії слухавки не підняли.

Також поруч є школа №13. Валентина Зданевич, яка прибирає подвір'я навчального закладу, каже, що сміття із двору вітер заносить на територію школи.

"Тоді як гаражі знімали, якісь дві жіночки були. То я їм казала: "З комісії, мабуть? – Мабуть. – Кажу: Дівчата, хто тут прибирає? – А вони: "Ми не знаємо..." Та ніхто не прибирає, бачте, що робиться", – розповідає прибиральниця школи Валентина Зданевич.

Крім речей, після демонтованих гаражів залишилися ями для обслуговування автівок. У цьому частина опитаних нами місцевих жителів вбачають небезпеку.

"Гаражі зняли, а в ті ями можуть люди впасти, діти гуляють. Я не заглядала, але певно в ріст людини чи половину, щоб машину там побачить, дно", – каже жителька мікрорайону Галина.

Заступник міського голови Олександр Миронюк пояснив, що комунальники готові прибрати ці речі як стихійне сміттєзвалище після письмової заяви від будь-кого з рівнян. Попередньо про таке звернення вже домовилися з керівництвом дитсадка №12, що сусідить із цією територією.