У Рівному виявили підпільну наркотичну лабораторію

Під час обшуку за місцем проживання 25-річної жительки міста Рівне поліцейські виявили та вилучили спеціально облаштовану для виготовлення наркотиків лабороторію та готову для збуту наркотичну речовину, загальною вартістю понад 65 тисяч гривень. Крім того в помешканні вилучено бойову гранату.

Учора, третього вересня, близько 18 години на вулиці Волинської Дивізії, оперативники управління боротьби з наркозлочинністю спільно із слідчими Рівненського РУП за процесуального керівництва Рівненської окружної прокуратури  викрили незаконну діяльність 25-річної рівнянки, яка за 1000 гривень збула 5 доз наркотичної речовини.

Поліцейські вже провели дві оперативні закупки у червні та липні цьогоріч. Тоді жінка також продавала метамфетамін, що і підтвердила відповідна експертиза. 

За силової підтримки працівників роти поліції особливого призначення за місцем проживання підозрюваної було проведено  санкціонований обшук. Відтак, поліцейські виявили та вилучили прекурсори підготовлені для виготовлення наркотичного засобу, спеціальне хімічне обладнання, електронні ваги, мобільні телефони та орієнтовно 25 грамів готової речовини метамфетаміну. 

Крім того, під час обшуку  поліцейські виявили гранату.  На міце події одразу прибули вибухотехніки, які вилучили та попередньо зазначили, що це бойова граната РГД-5 із запалом. Поліцейські встановили, що вона належить 32-річному співмешканцю зловмисниці.  За фактом незаконного поводження із бойовими припасами розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 263 Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження вибухівку скеровано для проведення експертизи.  

25-річну жительку Рівного затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та помістили до ізолятора тимчасового тримання. Сьогодні, четвертого вересня, слідчі Рівненського РУП повідомили їй про підозру за фактом збуту наркотичних засобів за частинами 1 та 2 статті 307 Кримінального кодексу України. Також встановлюється причетність підозрюваної до виготовлення забороненої речовини. 

Відомо, що жінка і раніше потрапляла в поле зору правоохоронців за зберігання наркотиків. 

Досудове розслідування за обома фактами триває. Відповідно до санкції інкримінованої статті зловмисниці може загрожувати до десяти років позбавлення волі, а її 32-річному співмешканцю — від трьох до семи років.


Відділ комунікації поліції Рівненської області