У Рівному відкрили виставку-інсталяцію до роковин розстрілів у Бабиному Яру

У Рівному 29 вересня на території обласного краєзнавчого музею відкрили вуличну виставку-інсталяцію "Місто, яке (не) пережило". Приурочили її до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру.

Інсталяція складається з двох частин. З однієї сторони: пуста кімната єврейської сім'ї, яка поспіхом збиралася. З іншої – вулиця з силуетами людей, які йдуть на розстріл, – розповів директор музею Олександр Булига.

Джерело Рівне.Суспільне.

"Тут відтворена вулиця, одна з осінніх вулиць нашого міста, і як ішли місцеві мешканці, чоловічий одяг, жіночий, дитячий, нашивочки жовтенькі, які змушували носити нацисти. Вони ж не знали, куди вони йдуть, вони йшли з валізами, своїми речами, не думали, що так їм прийдеться іти в останню путь", – розповів Олександр Булига.

За його словами, виставка покликана нагадати відвідувачам про трагічну сторінку в історії України, про людей, які назавжди полишили рідні домівки.

"Фактично, це запрошення згадати всіх тих, хто був убитий в час Голокосту. І в сьогоднішній день, коли розпочалися 80 років тому розстріли у Бабиному яру, це є плацдарм, коли люди, які мають гуманістичне мислення, мають згадати всіх тих, хто був убитий тільки за те, що був народжений жінками певної національності", — прокоментував голова ГО "Мнемоніка" Максим Гон.

Діятиме вулична виставка-інсталяція "Місто, яке (не) пережило" орієнтовно до кінця року.