У Рівному пролунав "перший дзвоник"

У “Престижі” вчитися престижно

 Назва Рівненської класичної гімназії “Престиж” – це не просто слово. Бо це  справді навчальний заклад, який створює престиж нашій освіті, адже цьогорічні випускники всі вступили у вищі навчальні заклади на державну форму навчання. Про це з гордістю говорила під час свята першого дзвоника директор гімназії Лілія Котовська. І це завдяки тому, що тут зібрався колектив, залюблений у свою роботу, діти, які прагнуть знань. Цьогоріч гімназія вийшла переможцем у загальноміському рейтингу “Гордість міста”. Диплом,  що засвідчує це, вручив директору школи заступник міського голови Сергій Васильчук.

Щиро вітав із першовереснем школярів, педагогічний колектив закладу від імені депутатського корпусу голова обласної ради Юрій Кічатий.

- У мене в “Престижі” вчився син. Нині тут навчається внучка. Тому я знаю можливості цього закладу, який є не лише гордістю Рівного,  а й усієї області, – сказав він.  – Адже діти тут не лише здобувають знан-ня, тут вони долають перший серйозний щабель у самостійне життя. І він є надійним.

Кращим учням гімназії під час свята вручили почесні грамоти та подарунки – флешки та сім-карти для мобільних телефонів, щоб вони могли мобільно вирішувати свої справи.  І таких учнів було багато.

Малі першачки  ж ділилися радістю, що вони  стали школярами, як хочуть навчатися і просили першу вчительку не сердитися і набратися терпіння, якщо у них щось не виходитиме одразу.

Вчителька першокласників Олена Виговська вітала усіх зі святом і побажала, щоб шкільна дорога простелилася перед учнями вишитим барвистим рушником.

Дзвінко прозвучав перший дзвоник і покликав школярів у безмежно цікаву й неповторну Країну знань, вершини якої вони долатимуть разом зі своїми наставниками.

 

Із-під рушників – у світ знань!

 

Урочистим  і величним видалося цьогорічне першовересневе свято для викладачів і ліцеїстів НВК «Рівненський обласний ліцей-інтернат», який очолює заслужений учитель України Наталія Сосюк.

Привітати знаний не лише в Україні колектив педагогів та їхніх вихованців у цей день прийшли представники місцевої влади, установ та організацій, батьки ліцеїстів. І  приліцейний майдан зацвів усмішками, різнобарв’ям  букетів. Пролунав Державний Гімн та прозвучала традиційна клятва  ліцеїстів на вірність дорозі знань, у підмурівку якої  такі слова: «Перемагати і ніколи не здаватися!».

У палкому привітальному слові директор престижного навчального закладу краю Наталія Сосюк  згадала здобутки і поділилася  планами на майбутнє. А в ліцеїстів є чим пишатися. Адже мають прекрасну матеріально-навчальну базу, чудовий педагогічний колектив. Тут нині навчається  майже дві сотні переможців обласних і всеукраїнських конкурсів! І попереду – нові вершини, які підкоряються тільки наполегливим. Про це мовив і перший заступник голови Рівненської обласної ради Михайло Кривко, побажавши ліцеїстам  ще більших звершень та пообіцявши  всіляку підтримку з боку влади. Він, зокрема, дав слово, що згодом ліцеїсти матимуть і сучасний спортивний комплекс.

А у світ знань вони пішли з-під вишитих батьківських рушників. Нехай їхній  шлях буде щасливим!