У Рівному поліцейські затримали наркозбувача та ліквідували посів конопель

Злочинну діяльність 42-річного рівнянина, раніше судимого за вбивство, викрили та задокументували працівники управління боротьби з наркозлочинністю в Рівненській області спільно зі слідчими Рівненського РУП за процесуального керівництва прокуратури. У його будинку вилучили понад три кілограми канабісу та 89 рослин конопель. Нині зловмисник перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Першу оперативну закупку працівники поліції провели у червні: тоді 42-річний чоловік продав канабіс за 2000 гривень. Наступну провели 29 липня: він продав за 800 гривень 5 грамів аналогічної наркотичної речовини.

Учора, першого серпня, під час особистого огляду та в ході проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання зловмисника правоохоронці виявили та вилучили мобільний телефон, саморобний пристрій для куріння наркотиків, три паперові згортки із канабісом,  які він мав збути. 

Крім того, під час слідчих дій у дачному будинку зловмисника в селі Грабів поліцейські вилучили понад три кілограми канабісу та 89 рослин коноплі, які він вирощував на прибудинковій території.

42-річного жителя Рівного затримали у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. 

Відомо, що затриманий і раніше притягувався до кримінальної відповідальності за умисне вбивство та злочини, пов’язанні з незаконним обігом наркотичних речовин. За скоєне йому може загрожувати від п’яти до десяти років позбавлення волі. 

Поліція Рівненщини