У Рівному підняли Олімпійський прапор

Сьогодні, на майдані Незалежності у центрі Рівного, зібралась мешканці міста, спортивна спільнота, щоб підтримати багаторічну загальнодержавну традицію – «Свято олімпійського прапора». Ця церемонія присвячена початку ХХIV зимових Олімпійських ігор в китайській столиці Пекіні.

Відкриваючи урочистості, заступник голови обласної державної адміністрації Сергій Гемберг привітав всіх присутніх та закликав, враховуючи корективи, які внесла пандемія, активно вболівати за наших олімпійців, зокрема рівнян Анастасію Новосад та Дмитра Котовського, у соціальних мережах. Адже вони змагатимуться без звичної підтримки переповнених трибун.

«Сьогодні ми маємо можливість разом з рівненськими спортсменами-олімпійцями підняти Державний Прапор України, прапор Національного олімпійського комітету та продемонструвати наше єднання навколо людських і олімпійських цінностей», - зазначив у своєму виступі заступник голови Рівненської обласної ради Олексій Бучинський.

Також присутніх привітали: заступник міського голови Рівного Марія Кузьмічова, учасниця ХХІХ літніх Олімпійських ігор 2008 р. в Пекіні, Заслужений тренер України з плавання Катерина Дікіджі.

Голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук зачитав вітання Президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки.

Присутні на святі олімпійці Рівненщини: Андрій Демчук, Катерина Дікіджі та Світлана Станко які в свій час захищали честь держави на найвищому світовому спортивному форумі, під звуки Державного Гімну України та гімну НОК України підняли над майданом прапори.

«Свято олімпійського прапора», що відбулось сьогодні у Рівному, символізує підтримку українських спортсменів, які представлятимуть країну та боротимуться за медалі на Олімпійських іграх