У Рівному на хабарі затримали патрульного

За процесуального керівництва прокурорів Рівненської обласної прокуратури 15 вересня затримано інспектора Управління патрульної поліції в Рівненській області ДПП НП України під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, правоохоронець вимагав та одержав від громадянина 10 тис гривень за нескладання відносно нього протоколу про адміністративне правопорушення за керування транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння.

Лейтенанта поліції затримали після одержання коштів в одному із рівненських закладів харчування.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення його від займаної посади.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівному) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу співробітників ВБКОЗ УСБУ в Рівненській області та Рівненського управління ДВБ НП України. Поліцейського викрили за сприяння керівництва Управління патрульної поліції в Рівненській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури