У Рівному ледь не вчадів безхатченко, його спасли рятувальники

3 січня о 15:18 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про задимлення в житловому будинку в місті Рівне по вулиці Дорошенка.

На місце виклику негайно було направлено чергове відділення бійців 1-ї державної пожежно-рятувальної частини та чергову зміну оперативно-координаційного центру обласного управління ДСНС.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники провели розвідку та встановили, що будинок розділений на дві частини. В одній частині мешкають люди, а інша частина будинку звідки виходив дим неексплуатується.

В апаратах захисту органів дихання та зору вогнеборці увійшли в середину задимленого приміщення та виявили на підлозі чоловіка, що міцно спав. Його негайно винесли на свіже повітря.

Прийшовши до тями громадянин повідомив рятувальників, що є безхатченком, не має при собі жодних документів та проживає у помешканні тимчасово. Від нього було чути запах алкоголю. На пропозицію вогнеборців пройти медичне обстеження він відмовився і попрямував з місця події по своїм справам.

Причиною сильного задимлення стало перезавантаження грубки горючими матеріалами. Зокрема чоловік закинув у грубку цілу подушку з пір'ям, яка почала тліти і виділяти чадний дим.

Якби не оперативність вогнеборців громадянин загинув би від отруєння.


ГУ ДСНС України у Рівненській області