У Рівному комфортабельні автобуси теж чекають на перше вересня

Міська влада розпочала реалізацію масштабної транспортної реформи

У же з  1 вересня на двох рівненських автобусних маршрутах  – першому і сьомому -  працюватимуть 16  нових комфортабельних автобусів, які призначені виключно для перевезення  міських пасажирів.

Автобуси, за словами керівництва міста, були придбані двома приватними підприємцями спеціально для пасажирських перевезень на території рівненської громади, з міського бюджету для їх закупівлі не було витрачено жодної гривні. Поки що, з першого вересня, транспортні засоби працюватимуть в тестовому режимі, вивчатимуться особливості і якості цього транспорту в умовах нашого міста, потім буде проведено тендер, як того вимагає законодавство. Вартість проїзду в нових автобусах залишається незмінною, пільгові категорії рівнян зможуть користуватись новими автобусами безлімітно, додаються лише комфортні умови для проїзду. Каже Секретар Рівненської міської ради Віктор Шакирзян.

Міська влада сподівається, що появою нових комфортабельних автобусів в перспективі допоможе зменшити навантаження на автошляхи і зменшить автомобільні затори особливо у центральній частині міста, адже автобуси набагато більш пасажиромісткі ніж звичні для Рівного маршрутні таксі.

Нам хочеться і надалі створювати побільше  комфорту для рівнян. Нові комфортабельні автобуси марок «МАН» і «Мерседес»  – це лише початок реалізації масштабної реформи, - зазначив Секретар Віктор Шакирзян.

У комфортності нового пасажирського транспорту  переконалися й самі журналісти, проїхавшись новеньким автобусом вулицями Рівного.

Щодо приємних для пасажира характеристик нового транспорту. Автобуси обладнані механізмом для зміни висоти посадки, пандусами, вони дуже просторі.У частині з них є навіть кондиціонери.Транспортний засіб має біля 40 сидячих місць, а загалом він здатен вмістити біля 100 пасажирів.

До речі, донедавна обласним центром щодня їздило 250 маршруток.

Василь Бурченя.