У Рівному голову Кооперативу підозрюють у привласненні коштів пайовиків

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури повідомлено про підозру жителю Хмельницького, голові Кооперативу за фактом заволодіння та розтрати коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем (ч. 4 ч. 5 ст. 191 КК України).

За даними слідства у 2015-2017 роках чоловік, обіймаючи посаду голови Кооперативу, укладав з громадянами договори про пайову участь у будівництві житлового комплексу на вулицях Костромська та Гагаріна у
м. Рівне та одержував від них особисто або на банківські рахунки Кооперативу кошти у вигляді пайових внесків.

Втім, отримавши гроші, замість того, щоб вкласти їх у будівництво нерухомості і виконати умови договорів, голова Кооперативу шляхом зловживання своїм службовим становищем частиною коштів заволодів, а частину розтратив. Загальна сума збитків склала більше 20 млн грн. Слідством встановлено 35 ошуканих вкладників, які втратили гроші і не отримали обіцяної нерухомості.

Наразі вирішується питання обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Рівненській області.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину

Рівненська обласна прокуратура