У Рівному анонсували проведення сьомого забігу у вишиванках

У Рівному на День Незалежності планують забіг у вишиванках. Проведення сьомого забігу анонсував керівник Рівненського клубу бігу Сергій Ющишин. Основна вимога до зареєстрованих учасників — бути у вишиванці, бігтимуть учасники на двох дистанціях.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Традиційний забіг Rivne Patriotic Run 2022 запланували на 24 серпня, до 31 річниці Незалежності України. Маршрут, за яким рухатимуться учасники: Театральна площа — майдан Незалежності — вул. Міцкевича — проспект Миру — вул. Набережна — вул. Сагайдачного — вул. Соборна — Театральна площа.

Старт і фініш буде на Театральній площі. О котрій розпочнеться захід — повідомлять згодом, — каже керівник Рівненського клубу бігу Сергій Ющишин.

"Час залежить від того, чи буде 24 серпня вихідним, чи робочим днем, адже у нас — воєнний стан. Відповідно, у робочий день старт відбудеться увечері, якщо у вихідний — о 9-й ранку. Впродовж тижня маємо вирішити це питання", — коментує Сергій Ющишин.

На дистанції 2,5 км — це одне коло та 10 км — чотири кола, можуть стартувати і рівняни, і гості міста, але не більше 250 учасників на першій і 150 — на другі дистанції, тобто загалом 400 людей. Кожен учасник, який реєструється, зобов’язується бігти у вишиванці.

"Ми закликаємо усіх учасників одягати свої вишиванки. Плануємо виготовити також вишиванки, які можна буде придбати окремо, напередодні. Не роздаємо їх всім, щоб не здорожчувати вартість стартового пакету", — додає керівник клубу бігу.

Футболку-вишиванку продаватимуть на місці видачі та додаткової реєстрації 23 серпня — у Злата Плазі на другому поверсі. Їх буде до двох сотень — з принтом нового та старого зразків. Коштуватимуть футболки від 100 до 250 гривень.

Зареєструватися на забіг можна ТУТ, до опівночі 22 серпня, або ж з 14:00 до 19:00 23 серпня офлайн у Злата Плазі. У першому випадку реєстрація коштуватиме 250 грн, у другому — 300 грн. У день старту, тобто 24 серпня, учасників не реєструватимуть.

Переможців та призерів сьомого забігу у вишиванках Rivne Patriotic Run 2022 організатори нагородять кубками й сувенірами. Відзначать традиційно і найстаршого, і наймолодшого учасників. Усі отримають оригінальні пам'ятні медалі.

"Медаль дуже-дуже гарна, унікальна. Люди, які її побачать, пошкодують, що не взяли участь у забігу. Вона — одна з найкращих, які я бачив у житті", — зазначив Сергій Ющишин.

Він також наголосив, що у зв'язку з воєнним станом, можливі зміни в умовах змагань.