У Рівному активізувалися псевдогазовики, будьте обачні!

Невідомого із маскою на обличчі, який представився працівником газової служби, після опівдня до квартири пустило подружжя пенсіонерів. Під приводом перевірки справності лічильників зловмисник викрав майже 29 тисяч гривень.

Чоловік оглянув на кухні прилад і став оформляти нібито якісь документи заразом повідомивши, що потрібно замінити деяку деталь. Пенсіонери сказали, що не можуть через стан здоров’я самостійно її придбати. Тож псевдогазовик погодився купити, але на це, з його слів, потрібні 900 гривень.

80-річна жінка дістала із шкафчика гроші, а зловмисник попросив подружжя піти в іншу кімнату, аби перевірити стан опалювальної системи. У цей момент він і викрав заощадження рівнян. Поспіхом залишив квартиру, запевнивши, що через годину прийде і завершить роботи.

Працівники карного розшуку Рівненського РВП проводять розшукові заходи щодо встановлення особи зловмисника у рамках кримінального провадження.

У зв’язку із наближенням опалювального сезону, до помешкань громадян можуть навідуватися шахраї та представлятися працівниками будь-якої служби чи установи. Поліцейські наголошують громадянам — за жодних обставин не впускайте їх у помешкання! Здебільшого, про проведення будь-яких видів робіт у будинку, комунальні служби інформують власників, зокрема і керівництво ОСББ. Усі їхні працівники мають посвідчення, а от газовики, енергетики — ще й формений одяг. Будьте обережними!