У Рівненському районі затримали водія який перевозив контрафактний спирт на майже 4,5 млн гривень

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури завершено досудове розслідування та до Рівненського міського суду скеровано обвинувальний акт стосовно львів’янина, якому інкримінують незаконне придбання, зберігання та транспортування з метою збуту незаконно виготовленого спирту етилового, а також використання завідомо підробленого документа (ч. 1 ст. 204, ч. 4 ст. 358 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому цього року чоловік придбав понад 22 тонни спирту етилового без жодних документів і перевозив його у 112 пластмасових бочках.

На автодорозі «Київ-Чоп», у селі Грушвиця Перша, Рівненського району, вантажний автомобіль «Scania», який перевозив незаконний товар, зупинили патрульні поліцейські.

Водій під час перевірки надав правоохоронцям товарно-транспортну накладну, відповідно до якої у вантажівці мало бути понад 20 тонн зимового автомобільного омивача скла.

Втім, під час огляду місця події слідчо-оперативною групою виявилось, що в бочках  рідина, схожа на спирт етиловий. Це підтвердив і висновок експерта, проте вміст бочок не відповідає ДСТУ спиту. Орієнтовна вартість вилученої рідини – майже 4,5 млн гривень.

І на контрафактний алкоголь, і на автомобіль «Scania» суд наклав арешт. Досудове розслідування проводили слідчі СУ ДФС у Рівненській області.

Санкція статтей передбачає покарання у вигляді штрафу до 170 тисяч гривень із конфіскацією та знищенням незаконно виготовленого товару.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура