У Рівненській області започатковують проєкт «Успішне працевлаштування ветерана»

На Рівненщині обговорили питання працевлаштування ветеранів та учасників бойових дій. В обласному центрі зайнятості відбувся круглий стіл із представниками координаційної ради ветеранів, учасників бойових дій при ОДА, комунального закладу «Ветеранський простір» облради та фахівців центру зайнятості.

 

«Ми маємо досвід роботи з учасниками АТО (ООС), регламентований протоколом. І для соціальної та психологічної адаптації тих, хто повернувся до цивільного життя, важлива індивідуальна робота фахівців служби зайнятості з цією категорією людей», - підкреслив заступник директора обласного центру зайнятості Андрій Грещук.

 

Він відзначив, що більшість роботодавців не знають як співпрацювати із ветеранами, тому чітке розмежування обов’язків і прав роботодавців та ветеранів допоможе уникнути зайвих проблем при їх працевлаштуванні. А використання кейс-менеджменту і ресурсно-інформаційної бази державної служби зайнятості дозволить успішно вирішити питання.

 

За словами в.о. директора КЗ «Ветеранський простір» обласної ради Ольги Яковлєвої, ця зустріч стала початком нового проекту «Успішне працевлаштування ветерана».

 

«Важливість важко переоцінити для рішення питань соціальної адаптації ветеранів АТО (ООС). І тут використаємо позитивний досвід пілотного проекту «Мережа допомоги учасникам антитерористичної операції та їх родинам при сільських та селищних радах Рівненського району», який спільно з обласним центром зайнятості був реалізований в Рівненському районі», - відзначила Ольга Яковлєва.

 

У ході дискусії виробили алгоритм спільних дій.

Учасники домовилися про необхідність проведення для фахівців служби зайнятості вебінару щодо відпрацювання комунікативних навичок, практичних дій, прийомів спілкування з учасниками АТО. Також керівників громадських ветеранських організацій ознайомлять із напрямками діяльності Рівненського центру професійно-технічної освіти ДСЗ в контексті навчання безробітних, в т.ч. учасників АТО (ООС). У ході проєкту відбуватимуться спільні зустрічі ветеранів – успішних підприємців, які будуть ділитися своїм досвідом започаткування власної справи.

 

Також присутні стали учасниками онлайн-дискусії з американськими експертами з працевлаштування. Спікери, які працюють та мають досвід спілкування з ветеранами війн, розповіли як американські роботодавці набирають, навчають та утримують ветеранів у своїх компаніях, з якими проблемами вони зіткнулися і як їх подолали, про досвід створення коаліції роботодавців, готових до найму ветеранів, створення успішних ветеранських ініціатив з працевлаштування.

 

 

Пресслужба Рівненської ОДА