У Рівненській області під час негоди людину вдарила блискавка

У Рівненській області внаслідок інтенсивних опадів та поривів вітру повалило 180 дерев. Підрозділами ДСНС на території області здійснено 11 виїздів.

Також інформують, що внаслідок негоди травмовано 2 особи. Одна — від удару блискавки, на даний час знаходиться в Клеванської лікарні, інша — внаслідок падіння шиферу.

Бригада Клеванської підстанції екстреної медичної допомоги та медицини катастроф прибула за вказаною адресою.  Відомо, що чоловік (39 років) отримав ураження блискавкою в той час, коли займався покриттям даху будинку.  Пацієнт загальмований, виявлено почервоніння лівого плеча, спини та лівого ока, судоми.  Бригада медиків негайно помістила потерпілого до карети «швидкої» та надала необхідну допомогу.

 Попередній діагноз: електротравма, опіки I - II ступенів в ділянках лівого плеча, спини та лівого ока.  Пацієнта транспортовано до Клеванської лікарні. Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги

Внаслідок несприятливих погодніх умов в області відключено 340 населених пунктів (Рівненський район  - 226, Дубенський - 48 , Сарненський – 57,  Вараський -  9                                                     

“Частково пошкоджено дахи 13 житлових будинків, покрівлю їдальні Шпанівського ліцею, школи с. Посягва Рівненського району та покрівлю Клесівської селищної ради. До робіт залучалося 125 осіб та 30 одиниць техніки, з них від ДСНС 43 особи та 11 одиниць техніки”, — інформують у ДСНС.

Наразі роботи завершено.


ГУ ДСНС України у Рівненській області