У Рівненській області на цьому тижні здорожчає проїзд у міжміських маршрутках

На Рівненщині вартість проїзду в міжміських маршрутках перевізники почнуть підвищувати наприкінці цього тижня. Про це Суспільному 22 червня розповів заступник начальника обласного управління інфраструктури та промисловості Віталій Харковець. Влада наразі формує таблицю вартості.

Джерело Суспільне.Рівне

Минулого тижня перевізники повідомляли про те, що подали в ОДА пропозицію підвищення вартості на одному кілометрі з 1 гривні до 1,59. Віталій Харковець каже: підняття буде, але не таке, як прогнозували.

"Орієнтовна вартість проїзду формується на рівні 1,26 грн/км для тих, хто є платником та неплатником ПДВ. Це орієнтовно, але ще таблицю вартості ми не погоджувалися поки. Тобто, підняття тарифу буде відбуватися, але я так думаю, не раніше четверга. Тобто тільки після погодження нами таблиць вартості проїзду перевізники зможуть застосувати новий змінений тариф", - каже посадовець.

Віталій Харковець уточнив, що 1,26 грн за кілометр – це буде максимум ціни.

"А взагалі я думаю, що у багатьох по напрямках буде значно менша вартість проїзду, ніж максимально дозволена. Дешевше буде на тих напрямках, де інтенсивніший рух – це той самий Сарненський напрямок, де транспорт йде кожних три хвилини і там значна конкуренція, і вартість проїзду буде однозначно менша", - додає представник управління інфраструктури.

Він додав застосувати новий тариф перевізники зможуть тільки після погодження в ОДА.

Минулого тижня керівник "Союзу перевізників України" Валентин Демчук зазначав, що на коротких маршрутах або маршрутах, які проходять дорогами з поганим покриттям, ціна за проїзд вже вища, ніж гривня за кілометр і на це, за його словами, погоджуються самі пасажири.

Нагадаємо:

  • Востаннє вартість проїзду змінювалася у січні 2018-го року. Тоді перевізники підняли тариф із 60 копійок до 1 грн за 1 км. Восени 2020-го року з 80 копійок до 1 гривні за кілометр здорожчав проїзд на Здолбунівському напрямку.
  • 25-го травня міськвиконком підняв ціну на проїзд у Рівному на 2 гривні у міських маршрутках та тролейбусах. З 1 червня ціна на квиток становить 6 гривень у тролейбусах та 8 гривень у маршрутках.