У рівненських школярів з’являться… безкоштовні репетитори

У Рівному розпочинають роботу 5 опорних шкіл, де учні 7-9 класів зможуть відвідувати факультативні заняття з предметів природиичо-математичного циклу, а саме - біології, географії, хімії, фізики та математики. Заняття відбуватимуться один раз на тиждень – в середу, четвер та пятницю з 15:30 до 17:00. До участі у факультативах запросять усіх учнів рівненських шкіл, які прагнуть розширити свої знання з того чи іншого предмета, а також поспілкуватися з найкращими вчителями з відповідних дисциплін. Опорною школою з вивчення географії стала ЗОШ №18, з біології – ЗОШ № 27, з фізики - Рівненський природничо-математичний ліцей «Елітар», з хімії - НВО «школа - ліцей» №2, з математики – ЗОШ №22. Усі бажаючи «підтягнути» свої знання можуть записатися на заняття у вищезгаданих навчальних накладах щоденно з 14.00 до 17.00.

- Певною мірою ми йдемо на експеримент, адже не знаємо, яка кількість дітей відгукнеться на нашу пропозицію, - розповідає  заступник міського голови Рівного Галина Кульчинська. - Ми хочемо, аби на факультативах школярів було багато, утім все залежатиме від викладацької майстерності вчителів.

За словами начальника міського управління освіти Василя Харковця, до викладання в опорних школах запросили найкращих з комунікативної точки зору вчителів, які вміють будувати розмову і стосунки з учнями.

Окрім п’яти опорних, в Рівному з’являться також 15 базових шкіл - для учнів, які хочуть поглибити свої знання з предмета та з метою подальшої участі в олімпіадах і конкурсах. Знання із математики вдосконалюватимуть у НВО №12 та природничо-математичному ліцей «Елітар», з хімії - у НВК №2, НВК №12 та ЗОШ № №8, з англійської мови -  у СЗОШ №15, з фізики – у природничо-математичному ліцеї «Елітар», з української  мови та літератури – у ЗОШ №8, з німецької мови - у Рівненській гуманітарній гімназії, з французької мови – у ЗОШ №13, з іспанської мови  - у ЗОШ №11, з інформатики – у ЗОШ №22 та Рівненській українській гімназії, з географії – у Рівненській гуманітарній гімназії та Рівненській українській гімназії, з історії – у Рівненській українській гімназії, ЗОШ №22 та СЗОШ №15, з правознавства – в економіко-правовому ліцеї та Рівненській українській гімназії, з економіки – в економіко-правовому ліцеї та ЗОШ №13, з біології – у ЗОШ №23 та ЗОШ №27, з астрономії – у Рівненській гімназії «Гармонія», з трудового навчання для хлопців – у ЗОШ №11 та для дівчат – у НВК №12. Додаткову інформацію можна отримати в управлінні освіти за телефоном 22-13-22.

 

Сергій Табаков