У Костополі печуть жайворонків перемоги

У Костополі в Центрі дитячої та юнацької творчості представники інклюзивно-ресурсного центру №2 провели благодійний захід «Ділимося хлібом». До нього долучилися діти, які через війну змушені були залишити рідні домівки і знайшли прихисток у громаді, йдеться на сторінці ОДА у Фейсбук.

Усі разом вони готували особливу випічку. Це обрядовий хліб у вигляді птахів – жайворонків, які перші своїм співом сповіщають про прихід весни та початок нового життя.

На зображенні може бути: 3 людини, люди стоять, їжа та у приміщенні

За словами організаторів, головна мета дійства - навчити учасників ділитися хлібом. У майстер-класі взяли участь діти різних вікових категорій. Найменші працювали із тістом разом зі своїми мамами. Усю приготовлену випічку вони понесли додому та поділилися зі своїми знайомими, які за час війни стали їм близькими людьми.

«Разом із дітьми ми випікаємо «жайворонків». Віримо, що разом із весною вони принесуть нам усім перемогу», - розповіла директорка Костопільського інклюзивно-ресурсного центру №2 Вікторія Наумович.

Проєкт «Ділимося хлібом» реалізовується за співпраці із Фундацією імені князів-благодійників Острозьких за підтримки Глобального фонду для фондів громад.