У Гощі продавали нелегально і рибу, і знаряддя для її вилову

18 грудня державні інспектори рибоохорони здійснили перевірку місць імовірної торгівлі водними біоресурсами та забороненими знаряддями лову у Гощанському районі.

  Як повідомляє Рівненський рибоохоронний патруль, на ринку смт. Гоща викрито двох громадян, які намагалися продати рибу:15 кг карася сріблястого та 2 кг піленгас, загальною вагою 17 кг без відповідних дозвільних документів. При перевірці особи не змогли надати документи, що підтверджують законність походження водних біоресурсів (товарно - транспортні накладні). На затриманих громадян складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Згодом рейдова група виявила порушників, які здійснювали продаж заборонених знарядь лову, а саме: 8 од. екранів, 7 од. сіток та 6 од. «павуків». Внаслідок вчинення дій громадяни порушили ст. 52-1, 63 ЗУ «Про тваринний світ», складено протокол за ст. 85-1 КУпАП.  Заборонене знаряддя лову вилучено. Матеріали справи готуються для передачі до районного суду.

Рівненський рибоохоронний патруль нагадує, згідно ст. 88-1 КУпАП визначає, що порушення порядку придбання, збуту чи розповсюдження об’єктів тваринного або рослинного світу тягне за собою накладення штрафу від 510 до 1 700 грн з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої.

Стаття 85-1 КУпАП «Виготовлення, збут чи зберігання заборонених знарядь добування (збирання) об'єктів тваринного або рослинного світу, а також збут незаконно добутої продукції – тягнуть за собою накладення штрафу від дев'яти до двадцяти одного неоподатковуваного мінімуму доходів громадян з конфіскацією цих знарядь, матеріалів та засобів для їх виготовлення.

Реклама та будь-яка інша діяльність з рекламування чи розповсюдження заборонених знарядь добування (збирання) об’єктів тваринного або рослинного світу – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб рекламодавця або розповсюджувача реклами - від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

В Управлінні Держрибагентства у Рівненській області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (067) 540 53 90. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства та порядку виготовлення,  збуту чи зберігання  заборонених знарядь лову – прохання повідомляти за вказаним номером телефону.