У Гощі кують сокири. Серед майбутніх ковалів – мешканці Рівненщини та Вінничини

За 7 місяців навчання у Гощанському навчальному відділенні Рівненського центру ПТО ДСЗ слухачі, що обрали професію «Коваль ручного кування», опанують мистецтво виготовлення різноманітних виробів із металу. Кваліфіковані ковалі вмітимуть кувати не лише професійні інструменти, але й високої складності елементи декору. Досвідчений майстер виробничого навчання, постійний учасник ковальських фестивалів та конкурсів, Сергій Торуля ділиться секретами унікального ремесла із своїми слухачами. З перших днів занять усі вони стають однодумцями і колегами.

... У гощанській навчальній кузні дзвінко відлунює молот, розпечене горно дихає жаром. Триває незмінно цікавий та особливий процес. Слухачі вчаться робити перші ковані вироби. І це інструменти - сокири.

Серед майбутніх ковалів – мешканці Рівненщини та Вінничини.

Відчути та зрозуміти метал, приборкати його норов та перевершити самих себе, щоразу удосконалюючи майстерність – таким є шлях професіонала. Знання та навички, що здобувають слухачі в РЦПТО, дозволять згодом працювати на виробництвах з металообробки або ж організувати власну справу. Випускники здебільшого обирають самозайнятість, організовуючи власний затребуваний ковальський бізнес.


Рівненський центр ПТО ДСЗ