У Дубровиці люди мітингували проти закриття лікарні

 

Мешканці Дубровиці обурені рішенням влади скоротити медичний персонал їхньої лікарні під так званим приводом реформування медицини. На думку людей, зміни стосуватимуться не тільки медиків – важко буде і місцевим жителям. Адже раніше проблеми зі здоров'ям люди вирішували у місцевій лікарні, тепер же їм доведеться їздити аж у Володимирець.

У соціальній мережі «Фейсбук» у групі «Дубровиця» небайдужі активно обговорювали майбутнє лікарні. Після обговорення вирішили зібрати мітинг під стінами районної ради, щоб влада їх почула. Вчора реалізували намір.

Як розповів місцевий мешканець, учасник мітингу Олександр, ніхто не говорить людям, що буде далі. Піднімалося питання й щодо закриття пологового будинку:

«Я – молодий чоловік, у мене є дружина і діти, і я хвилююся за них, адже я не знатиму, куди їх вести, якщо захворіють. Місцева влада пояснила, що дане питання – реформування медичних закладів – не приймалося на місцевому рівні, його прийняли ще за президентства Петра Порошенка. А зараз все йде до того, щоб, фактично вдвічі, а то й втричі скоротити медичний персонал, поскорочувати самі відділення… Головний лікар пояснив, що закривати лікарню не будуть, лише скоротять персонал  і поєднають деякі відділення в одному приміщенні. Але що буде далі і де нам лікуватися, якщо не буде того чи іншого лікаря  – нам не відомо. Нині лікарня фінансується, у неї вкладено багато коштів, закуплено обладнання з-за кордону, кабінети добре облаштовані. То хіба є сенс скорочувати?!  Я – дорослий, можу перетерпіти. Але ж дитині не скажеш «Терпи, бо в лікарні немає лікаря». За свої права будемо боротися!».

Також, за словами Олександра, наступного понеділка в місцевому Будинку культури мають відбутися збори, на яких люди ставитимуть конкретні запитання і пропозиції до влади щодо майбутнього функціонування лікарні. Якщо ж влада їх не послухає, жителі Дубровиці привертатимуть до себе увагу іншими способами.

 

Ти часом, як повідомили у прес-службі Дубровицької районної державної адміністрації, місцева влада вирішила зібрати підписи та пропозиції мешканців щодо збереження лікарні та її працівників, а на засіданні районної сесії прийняти остаточне звернення і направити його до Кабінету Міністрів України. Про рішення Кабміну мешканців повідомлять через ЗМІ.

 

Олександра Нагорна

Фото - Любов Климчук