У Демидівці відбулось урочисте богослужіння

09 жовтня 2021 року, в день пам’яті святого апостола і євангелиста Іоана Богослова, храмове свято відзначила Іванобогословська парафія смт. Демидівка. Також в цей день парафіяни відзначали 30-річчя храму та тридцяту річницю священичого служіння свого настоятеля, благочинного Демидівського благочиння протоієрея Василія Іваника.

З цієї нагоди урочисту відправу у місцевому храмі очолив архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон. Владиці співслужив єпископ Володимир Волинський і Турійський Матфей, єпископ Рівненський і Сарненський Гавриїл, настоятель храму, благочинний Демидівського благочиння протоієрей Василій Іваник, благочинний Дубровицького благочиння протоієрей Данило Ковташ, благочинний Березнівського благочиння протоієрей Мирослав Синиця, благочинний Радивилівського благочиння протоієрей Ігор Данилюк та прибуле духовенство.

Про це повідомили на сайті Рівненської єпархії ПЦУ.

Разом зі священослужителями та мирянами молились представники місцевої влади.

На початку відправи архієреї звершили освячення оновленого іконостасу.

Також, з благословення архієпископа Рівненського і Острозького Іларіона, цього дня до храму були привезені ікони Пресвятої Богородиці: «Всецариця», «Троєручниця», «Достойно є», та Пояс Пресвятої Богородиці, які були освячені на Святій горі Афон таподаровані народу України афонськими ченцями.

Під час Малого входу, владика Іларіон, з благословення Блаженнійшого Митрополита Епіфанія, нагородив протоієрея Володимира Коваля правом носіння митри, а протоієрея Євгенія Іваника правом носіння хреста з прикрасами.

За богослужінням лунала молитва про позбавлення від епідемії короновірусу.

Прикінці відправи був відслужений молебень, по завершенні якого архієпископ Іларіон привітав громаду з тридцятою річницею храму, а протоієрея Василія Іваника з 30-річчям служіння. З благословення Предстоятеля владика Іларіон відзначив отця Василя Іваника Орденом Архистратига Божого Михаїла І ступеня, а ряд активних парафіян та меценатів Митрополичими та Архієрейськими благословенними грамотами.

В свою чергу протоієрей Василій Іваник подякував архієреям та духовенству за візит та звершену ними молитву.