У Демидівці реконструюють очисні споруди каналізації

У смт Демидівка проходять роботи з  реконструкції очисних споруд каналізації. Технічний стан очисних споруд давно викликав занепокоєння, адже до водовідведення під’єднано майже півсотні абонентів. Стічні води без належного очищення скидалися у річку Рача, що могло негативно вплинути на екологічну ситуацію.

Демидівською селищною радою профінансовано виготовлення проєктно-кошторисної документації на суму 199,445 тис. грн. На виконання проєкту з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2020 році виділено 5042,6 тис. грн. Загальна кошторисна вартість будівництва складає 7992,404 тис. грн.

Згідно з графіком завершити основні будівельно-монтажні роботи планується до кінця поточного року, після чого підрядник одразу повинен приступити до  виконання пуско-налагоджувальних робіт.

Для очистки господарсько-побутових стічних вод буде використовуватися технологія, яка розроблена ТзОВ «Комфорт-Еко», і складається з компактної установки біологічної очистки «КУБО 150». Ця технологія є оптимальною для нашого об’єкту, оскільки дозволить здійснювати очистку стічних вод до нормативних показників, отримати в 2-3 рази менше відходів в порівнянні з традиційними схемами. Також це дозволить компактно розмістити очисне обладнання, при цьому скоротити довжину комунікацій, кількість апаратури, насосів і допоміжного обладнання. https://sex4u.nz

«Вже розчищено територію від чагарників, наразі будівельники завершують монтаж фундаменту під установку «КУБО 150». Паралельно ведуться будівельно-монтажні роботи по огородженню території об’єкта», – пояснили представники підрядної організації «Комфорт-Еко».


івська селищна рада