У Call центрі Рівного інспектори праці виявили 21 нелегального працівника

На Рівненщини триває інспекційна кампанія з питань виявлення неоформленої праці. Заходи контролю посадовці Управління Держпраці у Рівненській області здійснюють у взаємодії з ДПС відповідно до Національного плану спільних дій.

Особлива увага – сферам господарської діяльності, які мають високий ризик використання незадекларованої праці. Серед них – надання послуг зв’язку.

У Рівному, під час інспекційного відвідування одного з Call центрів інспектори зафіксували факт використання праці 21 неоформленої особи. У тому числі, серед незадекларованих працівників був один неповнолітній.

Посадовці Управління Держпраці встановили, що трудові договори у письмовій формі між працівниками та суб’єктом господарювання не укладено, до початку допуску працівників до роботи не подано відповідного повідомлення про прийняття на роботу до органів ДПС.

За підсумками інспекційного відвідування складено відповідний акт.

Нагадуємо, що допуск працівника до роботи без належно задекларованих трудових відносин тягне за собою адміністративну, фінансову та кримінальну відповідальність роботодавця.


Управління Держпраці у Рівненській області

 

 

Управління Держпраці у Рівненській області