Цьогоріч у Володимирці відкриють оновлене приймальне відділення лікарні

Вже цьогоріч у Володимирці відкриють оновлене приймальне відділення лікарні. Наразі роботи на об’єкті тривають. Тут також встановлять сучасне обладнання, у тому числі й апаратуру, якої раніше не було. Саме з цієї причини іноді пацієнтів змушені були скеровувати в медзаклади інших районів. Натомість невдовзі ситуація зміниться і жителі Вараської громади зможуть отримати якісну медичну допомогу в Володимирецькій багатопрофільній лікарні.

Приймальне відділення оновлюють у рамках президентської програми «Велике будівництво». Із тим, як тривають роботи на об’єкті, ознайомився голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

«Цей об’єкт будується в синергії влади різних рівнів. Так, кошти на будівництво виділили і з місцевого, і з обласного бюджетів.   Тим часом із  державного бюджету виділили гроші на закупівлю новітнього обладнання. Мова йде  комп’ютерний томограф, цифровий рентген-апарат і УЗД-обладнання. Це обійшлося у 18 мільйонів гривень. Об’єкт завершать вже  цьогоріч і жителі Вараського району  отримуватимуть тут  медичні послуги на високому рівні», - прокоментував Віталій Коваль. 

Медобладнання,  яке закупили для приймального відділення, якісне та сучасне. Наприклад, комп’ютерний томограф   робить 32-зрізовий знімок. Це суттєво допомагає в точності діагностики. До слова, у  Володимирці такого обладнання взагалі не було, тож пацієнтів змушені були скеровувати в Сарни, розповів головний лікар КНП «Володимирецька багатопрофільна лікарня» Іван Караїмчук. 

Апаратуру встановлять після завершення будівельних робіт. 

Нагадаємо:  минулого року в області, у рамках президентської програми «Велике будівництво», побудували 4 приймальні відділення у медзакладах. Мова йде про Рівненську обласну клінічну лікарню, а також районні лікарні в Рокитному, Березному і в Сарнах.

 

Рівненська ОДА