Цілувалися майже добу три пари у Рівному

Такий конкурс у день Святого Валентина оголосила місцева мережа магазинів техніки “КТС”. Цілуватися закохані почали 14 лютого о 18.30 одразу в кількох містах, а перебіг конкурсу координували завдяки онлайн-трансляції.
- По тому, як пройшло 22 години, ми вирішили припинити конкурс і подарувати кожній з трьох пар по нетбуку, аби не доводити дійство до трагічного фіналу. Бо пари були налаштовані рішуче. Приблизно на 18-й годині конкурсу ми запропонували їм зупинитися, але ніхто не погодився”, - розповів ВВС Україна директор з маркетингу мережі Павло Алексєвич, якому належить ідея конкурсу.
Спершу до марафону долучилося 260 учасників у обласному центрі, а також містах Сарни, Кузнецовськ та Нетішин. Однак після 22-ох годин безперервного цілування залишилося шестеро людей у Рівному.
“Звісно, ми не очікували такого фіналу, а також того, що прийде стільки пар. Ми навіть побоювалися, що перекриття другого поверху будівлі, де розташований наш магазин, не витримає такої кількості людей”, - сказав Павло Алексєвич.
За словами співробітників крамниці, впродовж всього часу учасники жодного разу не припиняли цілуватися, не відриваючись навіть на те, щоб попити води, або ж сходити до вбиральні. Із відео було видно, що молоді люди зняли з себе взуття. Вони цілувалися навстоячки, перекидаючись із ноги на ногу. По закінченню конкурсу вони одразу кинулися пити воду. 22 години - це значно більше, ніж встановлений восени минулого року рекорд в Ужгороді, де проводили конкурс на найдовший поцілунок. Його переможці процілувалися 42 хвилини і отримали у подарунок романтичну вечерю.
Але все ж рівненський результат поки далекий від світового рекорду. Його зафіксували минулого року в Таїланді, де пара цілувалася понад 46 годин, побивши попередній, зафіксований у “Книзі рекордів Гінесса”, рекорд - 32 години.
• Роман Лебедь
BBC Україна