Трьох учасників ОЗГ судитимуть за незаконну порубку та реалізацію лісу

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох жителів Вараського району, яким інкримінують незаконну порубку, перевезення, зберігання та збут лісу, вчинені групою осіб, що спричинило тяжкі наслідки (ч. ч. 2, 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 246 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено та зібрано достатню кількість доказів того, що у вересні минулого року 25-річний власник пилорами створив і очолив стійку організовану групу, до якої у якості виконавців долучив двох спільників із сусіднього села. Вони, зокрема, відповідали за незаконні рубки дерев у лісовому масиві поблизу села Половлі, Володимирецької громади та їх доставку до пилорами. А організатор, зі свого боку, взяв на себе обробку та реалізацію деревини, яку він збував суб’єктам господарювання та фізичним особам з метою отримання прибутку та розподілу його між учасниками злочинного угруповання.

Протиправну діяльність групи припинили у лютому 2022 року. До цього часу зловмисники своїми діями встигли завдати матеріальної шкоди на загальну суму 207 тис грн.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в області, за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статей передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Рівненська обласна прокуратура