Суд виніс вирок вчителю танців з Рівненщини

На Рівненщині суд визнав вчителя танців винним у розбещенні його неповнолітньої учениці та присудив йому три роки умовного терміну. Чоловік надсилав дитині непристойні фото та відео і вимагав у неї її світлин без одягу, – йдеться у суддівському вироку, опублікованому на сайті Єдиного держреєстру судових рішень. Також засуджений повинен сплатити 100 тис. грн моральної шкоди та не зможе викладати три роки.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Як виявили злочин

На початку березня 2021 року до правоохоронців міста Здолбунів на Рівненщині звернувся батько 10-річної дівчинки. Він заявив, що 22-річний вчитель танців з кінця січня до середини лютого надсилав у Viber на телефон дівчинки фото з зображенням своїх геніталій та вимагав надіслати інтимні фотографії дитини у відповідь.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження та оголосили жителю Здолбунова про підозру. Суд посадив його під цілодобовий домашній арешт.

Що говорили на суді

Засідання у цій справі відбулося 29 вересня у Здолбунівському районному суді. Мати дівчинки розповіла, що побачила світлини з оголеними геніталіями вчителя танців на телефоні доньки. Там же вона побачила і листування сексуального характеру з вчителем.

Мати дівчинки повідомила: наступного дня почала розпитувати доньку і та зізналась, що боялась, що він її перестріне та нашкодить.

Згідно з матеріалами, викладеними у вирокові, фото з непристойними фото та відео виявили на телефоні та цифрових пристроях обвинуваченого.

Як відреагував вчитель

22-річний здолбунівчанин на суді свою провину визнав та заявив, що розкаюється. Він розповів, що раніше у соцмережах спілкувався і зі старшою сестрою учениці, її також просив інтимні фото. Проте дівчина йому відмовила.

Чоловік також визнав, що надсилав дитині фотографії геніталій та непристойне відео. Він погодився сплатити 30 тисяч гривень за позовом батьків дівчинки та 20 тисяч, які вони витратили на адвоката.

У матері дівчинки обвинувачений попросив вибачення в залі суду.

Що вирішив суд

Суд визнав вчителя танців винним у розбещенні неповнолітньої дитини, яка не досягла 14-річного віку. Такий злочин карається позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Опираючись на статтю 75 Кримінального кодексу України, засудженого звільнили від тюрми, натомість призначили три роки умовного покарання.

Також чоловік повинен сплатити 100 тисяч гривень моральної шкоди матері дівчинки та компенсувати 20 тисяч гривень витрат на правничу допомогу. Здолбунівчанин ще може оскаржити вирок в апеляції.