Суд ухвалив вирок п’яному водієві за смертельну ДТП на вулиці Севастопольській у Рівному

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Рівненської обласної прокуратури 42– річного жителя обласного центру засуджено за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілої, а також за незавершений замах на завідоме залишення без допомоги особи, яка перебуває у небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів до самозбереження внаслідок безпорадного стану, якщо той, хто залишив без допомоги, сам поставив потерпілого в небезпечний для життя стан (ч.2 ст. 286, ч. 3 ст. 15 ч. 1 ст. 135 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів та у суді прокурором доведено, що у листопаді 2018 року п’яний водій мікроавтобуса «Mercedes-Benz» на вулиці Севастопольській у Рівному збив двох підлітків. Тоді, від отриманих травм 16-річна дівчина загинула на місці ДТП, а її однокласника госпіталізували до лікарні. Водій, при цьому, ще намагався втекти з місця події. Алкотестер показав у чоловіка 2,75 проміле алкоголю.

У суді водій свою вину визнав лише частково. Він погодився з тим, що їхав за кермом п’яний, але переконував, що наміру залишати потерпілих в небезпеці не мав.

Вироком Рівненського міського суду чоловіка засуджено до 8 років ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами строком на 3 роки.

Крім того, суд задовольнив і цивільні позови від сторін потерпілих, загалом ідеться про понад два мільйони гривень.

Вирок законної сили ще не набрав, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

Рівненська обласна прокуратура