Суд обрав запобіжний захід Порошенку

Печерський суд Києва обрав запобіжний захід Порошенку у справі про державну зраду — особисте зобов'язання. Порошенко має з'являтись в суд та здати паспорти для виїзду за кордон. Прокуратура вимагала взяття під варту і заставу у мільярд гривень, у задоволенні цього клопотання суд відмовив.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Сьогодні, 19 січня, Печерський суд Києва продовжив засідання щодо обрання запобіжного заходу п'ятому президенту України, народному депутату "Європейської Солідарності" Петру Порошенку у справі про державну зраду. Після повернення Порошенка в Україну, 17 січня, засідання суду продовжувалось протягом дня, судді пішли в нарадчу кімнату і перебували там 5 годин, але засідання перенесли на 19 січня.

У рішенні суду ідеться, що Порошенко має "прибувати за кожною вимогою, не відлучатися з міста Києва, повідомляти про місце проживання та роботи". Таким чином суд відхилив вимогу обвинувачення про арешт Порошенка під заставу у мільярд гривень.

У Державному бюро розслідувань уточнили, що на Порошенка судом покладено наступні обов’язки:

  • прибуття за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду;
  • не відлучатися з міста Києва ти Київської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суд про зміну свого місця проживання та/або роботи;
  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади свій паспорт (паспорти) для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України і в’їзд в Україну.

У ДБР не згодні з рішенням суду. Там наголосили, що таке рішення суду "не забезпечить належної поведінки підозрюваного Петра Порошенка". І додали, що у сторони обвинувачення "є всі підстави для його апеляційного оскарження".