Сучасне приймальне відділення відкриють у Сарнах

Комплексну медичну допомогу в покращених умовах надаватимуть у Сарненській ЦРЛ. В закладі триває реконструкція приймального відділення в рамках президентського проєкту «Велике будівництво».

Хід робіт днями оглянули заступник міністра інфраструктури і розвитку територій Іван Лукеря та заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

«Головна мета оновленого приймального відділення – аби весь спектр медичних послуг надавався в абсолютно нових умовах. Приміщення комфортне та просторе. Варто зазначити, що Рівненщина одна з небагатьох областей, де ми ще й комплексно встановимо обладнання. Невдовзі відділення запрацює і люди на власні очі побачать результати президентської програми «Велике будівництво», - зазначив Іван Лукеря.

Оновлене приймальне відділення має ізоляційну, інфекційну та рентген кімнати, операційну палати, лабораторну, а також боксоване приміщення для хворих на COVID-19 і спеціальне крите приміщення для заїзду швидкої.

За словами Людмили Шатковської, площа приймального відділення становитиме 844 квадрати. На реконструкцію спрямовано понад 20 мільйони гривень. Більша частина із державної субвенції, решта - з районного бюджету.

Реконструкція приймальних відділень є одним з напрямків реалізації президентської програми «Велике будівництво» і в рази скоротить час на порятунок життя і здоров'я пацієнтів. Як повідомив заступник керівника Офісу президента, координатор програми «Велике будівництво» Кирило Тимошенко, в 2021 році будуть реконструйовані 177 приймальних відділень по всій країні.

Джерело: Рівне-1