Студенти “Острозької академії” пройшли бойову підготовку на Рівненському полігоні

Нещодавно студенти першого курсу спеціальності «Національна безпека» Національного університету Острозька академія» під керівництвом доктора юридичних наук, старшого наукового співробітника, доцента, полковника у відставці, завідувача кафедри політології та національної безпеки Миколи Романова завершили бойову підготовку на Рівненському полігоні.

Джерело Рівненські новини.

Навчання відбувалося упродовж двох тижнів за сприяння 30-тої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького (Новоград-Волинськ) та оперативного командування «Захід» (Рівне), згідно до умов попередньо підписаних угод щодо співпраці з НаУОА.

Студенти спеціальності «Національна безпека» практикували техніки бойової стрільби, відпрацьовували пересування на полі, виконували завдання з гранатометання, саперної та тактичної підготовки. Перед військовим вишкілом було проведено теоретичне навчання в Острозькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького.

«Нам проводили курси стрільби, де ми відточували навички, здобуті під час навчання в Острозькій академії попередньо теоретично. На військовому полігоні ми оволоділи новими вміннями, які обов’язково стануть у нагоді, адже наша спеціальність є напіввійськовою і ми маємо бути готовими до захисту себе та своєї держави. Спеціальність «Національна безпека» готує спеціалістів безпекового напрямку, які згодом будуть стояти на сторожі України», – розповів студент першого курсу спеціальності «Національна безпека» Богдан Єфімов.

 До занять зі студентами на полігонах залучалися кращі викладачі із бойовим досвідом. Тож хлопці та дівчата перейняли незламний козацький дух воїна-гвардійця. Слова вдячності за вдалу співпрацю, високий рівень організації та проведення практичних занять з вихованцями висловив завідувача кафедри політології та національної безпеки Микола Романов:

«Метою військового вишкілу є виховання оборонної свідомості та здобуття навичок захисту Батьківщини. Хочу подякувати оперативному командування «Захід» та 30-тої окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького за можливість студентам повноцінно здобувати військовий фах. Ваша професійність та відданість Україні є зразком для наслідування. Результатом нашої плідної співпраці є високоінтелектуальні, конкурентоспроможні, духовно-патріотичні випускники, відповідальні інноватори, які покликані творити майбутнє незалежної України», – зазначив доктор юридичних наук, старший науковий співробітник, доцент, полковник у відставці, завідувач кафедри політології та національної безпеки Микола Романов.