Стартував навчальний рік Ядерної школи Рівненської АЕС

Стартував навчальний рік для нових учасників освітнього проєкту Рівненської АЕС та Українського ядерного товариства «Ядерна школа РАЕС», інформує інтернетвидання «Горинь Інфо».

Цього навчального року учасниками проєкту стали 28 школярів 9-11 класів навчальних закладів м. Вараш та с. Стара Рафалівка, 12 учнів професійно-технічного училища РАЕС та понад 40 дітей, які навчаються в освітніх закладах Вараського та Камінь-Каширського районів, що входять до зони спостереження електростанції.

Відкриття цьогорічної школи відбулося в інформаційному центрі РАЕС зі вступної лекції «Професія – енергетик» від т. в. о. заступника генерального директора з персоналу Анатолія Тихомирова. Атомник розповів про роль атомної енергетики в Україні та Рівненської АЕС зокрема, як екологічно чистого джерела виробітку електроенергії, пояснив технологію АЕС та виробничі показники, презентував цінності колективу та гендерну політику. Старшокласники отримали вичерпні відповіді на питання, що їх цікавили.

На учнів освітніх закладів Вараської ОТГ очікує 45-годинний курс навчання із лекціями від провідних фахівців РАЕС, спілкуванням зі студентами профільних вишів та молодими спеціалістами РАЕС.

Заходи «Ядерної школи РАЕС» проходитимуть за насиченими програмами. На учнів освітніх закладів Вараської ОТГ очікує 45-годинний курс навчання із лекціями від провідних фахівців РАЕС, спілкуванням зі студентами профільних вишів та молодими спеціалістами РАЕС, діловими іграми про «Розвиток управлінських навичок» та «Лідерство», брейн-рингом, екскурсіями на промисловий майданчик та об’єкти електростанції. Інтерактивні лекції проводитимуться безпосередньо на майданчику за темами: «Принцип роботи АЕС», «Електротехнічні системи та споруди», «Водозабезпечення», «Хімічні технології», «Проведення планового ремонту на енергоблоці», «Радіація: міфи і реальність».

Вже за традицією після проведення тестового профвідбору та за результатами анкетування учні пройдуть стажування в експлуатаційних підрозділах та на адміністративних посадах. Для школярів Вараського та Камінь-Каширського районів заходи проєкту проводитимуться під час шкільних канікул за скороченою програмою (23-годинний курс).

Після завершення проєкту – у квітні наступного року його випускники отримають відповідні сертифікати та цінні подарунки від Рівненської АЕС та ВП ГО «Українське ядерне товариство» в Рівненській області.