Стало відомо, коли в Україні відновляться футбольні матчі з глядачами

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, коли футбольних фанатів почнуть пускати на стадіони. 

За його словами, це станеться не раніше липня. 

Я сам хочу, щоб чемпіонат України поновився, оскільки без футболу некомфортно себе почуваю. Хотілося б якомога швидше потрапити на сектор, але, на жаль, це буде ще не скоро - не раніше липня ми можемо відновити матчі з глядачами.

На жаль, Україна зараз знаходиться в так званому плато захворюваності - в день фіксується близько 500 заражених. Це ситуація, яка дозволяє нам пом'якшувати карантин, оскільки система МОЗ з нею справляється. Однак це не сигнал того, що країна виходить з епідемії.

Футбол без глядачів - це не футбол. Всі команди грають для них. Я завжди закликав українців приходити на матчі, тільки так можна підтримати улюблену команду. Що стосується епідеміологічної ситуації, запевняю, що відвідування стадіону може спровокувати поширення коронавірусної хвороби, - розповів в інтерв'ю телеканалу Футбол 1 Ляшко. 

 

Якщо футболіст захворіє COVID-19? Будемо визначати всіх контактних осіб, які повинні будуть відправитися на самоізоляцію. Далі будемо приймати конкретне рішення по ситуації.

Що може завадити зараз дограти чемпіонат України? Таких індикаторів чотири: більше восьми випадків на 100 тисяч населення в конкретному населеному пункті; більше 50% зайнятості зараженими ліжок, які відведені для хворих COVID-19; певний показник тестування і показник «R» - визначення приросту захворюваності за останні сім днів. Якщо ці фактори почнуть зростати, ми повернемося до посилення карантину, - запевняє Віктор Ляшко.

Нагадаємо, Українська Прем'єр-ліга має поновитися 30 травня, але за порожніх трибун. Чемпіонат в Україні був зупинений 17 березня.