Стало відомо чому отруїлося майже пів сотні гостей у кафе на Здолбунівщині

Під час перевірки закладу фахівці виявили численні порушення санітарно-гігієнічного, дезінфекційного, температурного режимів, недоліки в технології приготування страв та інше, а також  відібрали проби для лабораторних досліджень. Інспектори провели й обстеження персоналу закладу.

Нагадуємо, отруєння сталося під час святкування весілля 13-14 липня  в кафе «Гурман» .

З 15.07.2019 спеціалістами Держпродспоживслужби  розпочато епідемічне розслідування спалаху кишкової інфекції серед відвідувачів кафе «Гурман» смт.Мізоч Здолбунівського району. З того моменту заклад не працює.

Станом на 17.07.2019 зареєстровано 80 постраждалих, з них 15 дітей.За попередніми даними від перших хворих виділяється сальмонела.

Держпродспоживслужба РЕКОМЕНДУЄ:

  • ретельно дотримуватися правил профілактики кишкових інфекцій, особливо у літній період (зокрема, правил особистої гігієни);

  • витримувати температурні режими приготування та зберігання харчових продуктів;

  • не готувати та не вживати «епідемічнонебезпечні» продукти: холодці, заливні страви, фаршировані страви, салати з майонезом та іншими соусами;

  • уважно вибирати для відвідування заклади громадського харчування, не купувати продукти на стихійних ринка